A világ legnagyobb szórakoztató elektronikai kiállításán mutatta be autonóm traktorját a John Deere

A világ legjelentősebb szórakoztató elektronikai vásárán, a CES 2022-n Las Vegasban a John Deere egy autonóm 8R traktort mutatott be.

A CES (Consumer Electronics Show) 2022 sajtótájékoztatóján a John Deere egy teljesen autonóm traktort mutatott be, amely készen áll a nagyüzemi gyártásra. A gép egyesíti a Deere 8R traktorát, a TruSet-képes vésőekét, a GPS-vezérlőrendszert és az új, fejlett technológiákat. Az autonóm traktor még ebben az évben elérhető lesz a gazdálkodók számára.

A traktor hat pár sztereokamerával rendelkezik, ami lehetővé teszi a 360 fokos akadályfelismerést és a távolság kiszámítását. A kamerák által rögzített képeket egy olyan hálózaton vezetik át, amely körülbelül 100 milliszekundum alatt osztályozza az egyes pixeleket, és meghatározza, hogy a gép tovább haladjon vagy megálljon, attól függően, hogy akadályt észlel-e. Az akadály észlelésétől függően a gép tovább halad vagy megáll. Az autonóm traktor emellett folyamatosan ellenőrzi a GPS beállításokban megadott munkahelyét és ahhoz viszonyított helyzetét, biztosítva, hogy ott tevékenykedik, ahol kell, és mindezt kevesebb mint egy hüvelyk pontossággal.

Az autonóm traktor használatához a gazdáknak csak a gépet kell egy szántóföldre szállítaniuk és autonóm működésre konfigurálniuk. A John Deere Operations Center Mobile segítségével mobilkészüléken balról jobbra suhintva indíthatják el a gépet. Amíg a gép dolgozik, a gazdálkodó elhagyhatja a szántóföldet, hogy más feladatokra koncentrálhasson, miközben a gép állapotát a mobilkészülékéről figyelemmel kísérheti.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink