Stratégiai együttműködés a biomassza alapú energiatermelés támogatására

2019. február 21. – Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a biomassza forrású energiatermelés hosszú távú fejlesztésének támogatásáról az MVM Magyar Villamos Művek Zrt., az NKM Nemzeti Közművek Zrt., a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ), a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) – tájékoztatták a felek csütörtökön az MTI-t.

Közleményükben ismertetik: az együttműködés alapján támogatják olyan biomassza alapú energiatermelési módok kidolgozását, amelyek hosszú távon is biztosíthatják a fenntartható és decentralizált energiatermelést, a Nemzeti Energiastratégia irányai mentén.
A megállapodás értelmében az új lehetőségek kifejlesztése mellett a már meglévő ellátási láncok korszerűsítése és integrálása kiemelten fontos a felek számára – jelezték a közleményben.
A szerződés keretet biztosít az együttműködésre az agráriumhoz kötődő energetikai, illetve kutatás-fejlesztési projektekben tudás és információ megosztására, valamint együttes gondolkodásra az energetikai szolgáltatásokban, továbbá közös kutatási projektek kitűzésére.
A közlemény rámutat: a biomassza alapú energiatermelési megoldások olyan technológiai és logisztikai rendszerek felállítását teszik lehetővé, amelyek a helyi igények mellett a helyi környezeti adottságokat is hatékonyan képesek figyelembe venni.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink