Mezőgazdasági szakemberek ezreinek munkáját segítheti a magyar startup

Október végén debütál a magyar startup, az AgroLYNX Zrt. mezőgazdasági szoftvere, amely az ágazatban dolgozók ezreinek teheti könnyebbé a mindennapi munkáját.

A FarmLYNX ugyanis egy hazai fejlesztésű mezőgazdasági együttműködési rendszer, amely nemcsak a törvényi adatszolgáltatást segíti, de a gazdaságok adatalapú működését is komplexen támogatja – áll a cég közleményében. Az AgroLYNX Zrt. egy 2020-ban alapított startup cég, a vállalat fő terméke a hamarosan debütáló FarmLYNX.

Ez egy olyan mezőgazdasági együttműködési szoftverrendszer, amelyben nyomon követhető egy gazdaság mindennapi működése, és az agrárközösség minden szereplője is elérhető lehet néhány kattintással. A startupot olyan cégek hozták létre, amelyek jelentős szakmai háttérrel rendelkeznek a mezőgazdasági szektorban, valamint az információszolgáltatás és szoftverfejlesztés terén. Az alapítók célja, hogy úttörő szerepet vállaljanak a mezőgazdaság digitalizációjában. Szándékuk, hogy a mezőgazdasági nagyüzemek mellett a kis és közepes hazai gazdaságok számára is elérhetővé és kihasználhatóvá tegyék az online együttműködés nyújtotta előnyöket, valamint a „big data” megoldásban rejlő elemzési és döntéstámogatási lehetőségeket.

Mindezt kevés befektetéssel, egy szolgáltatásként igénybe vehető egyszerű, bármilyen webes böngészőben a nap 24 órájában elérhető felhasználóbarát felületen keresztül tehetnék meg. „Terveink szerint még október utolsó napjaiban elérhetővé válik a FarmLYNX. A szakma képviselőivel folytatott egyeztetéseinktől, illetve a fejlesztési munka utolsó simításainak sikerességétől függően döntünk a végleges indulási időpontról” – mondta Bartók Béla, az AgroLYNX Zrt. vezetője.

Első körben a hazai agrárium, később jöhet a nemzetközi jelenlét is

A vállalat, szoftverével kezdetben csak a hazai agráriumra koncentrál, és terveik szerint néhány évig ezen nem is szeretnének változtatni, hogy a magyar bevezetés valóban sikeresen megtörténhessen. Azonban a rendszert a kezdetektől fogva angolul építették fel, ennek eredményeként a honos magyar verziót is fordítani kellett, ezért a szoftvert felkészítették arra, hogy más országokban is használható legyen. A magyarországi bevezetést követően a szomszédos országokban, később pedig akár Európában szélesebb körben is fogják tudni majd használni. Érdemes azonban azzal tisztába lenni, hogy a mezőgazdasági hivatalos jelentési rendszerek országonként jelentős mértékben eltérnek egymástól. Ezért a különböző országokban való bevezetés komoly körültekintést és alapos munkát igényel, emiatt megfontoltan, lépésről-lépésre terveznek haladni.

„Az FarmLYNX bizonyos részei elérhetővé vállnak majd a webes felület mellett egy applikáción is. Azonban az áttekinthetőség érdekében ez inkább csak kiegészíti a nagy képernyőre felépített programot. A szoftver viszont már induláskor magyar és angol nyelven is használható lesz, így a hazánkban gazdálkodó nem magyar anyanyelvű felhasználók is használhatják” – hangsúlyozta az AgroLYNX Zrt. vezetője.

Nemcsak a nagyobb gazdaságok jelenlétére, de a kis gazdálkodókra, valamint a gazdák számára nagyon fontos agronómiai és adminisztrációs támogatást biztosító szaktanácsadókra is számítanak. A kedvező feltételek mellett használható, induláskor ingyenes kipróbálási időszakot is biztosító FarmLYNX potenciális felhasználókörébe beletartozik szinte a teljes hazai agrárium. Ez annak köszönhető, hogy a program nagyon komplex szoftverrendszert takar, amelynek csak a szükséges részeit látja az adott felhasználó.

A szoftvert javasoljuk minden gazdálkodónak, szaktanácsadónak, növényvédelmi és tápanyaggazdálkodási szakirányítónak, inputanyag kereskedőnek, vetőmag nemesítőknek, szaporítóknak, növényvédő szer és műtrágya forgalmazónak, valamint a terménykereskedőknek és a mezőgazdasági gép forgalmazóknak is – mondta Bartók Béla.

A rendszer adottságainak köszönhetően szinte minden mezőgazdaságban dolgozónak hasznos lehet a szoftver alkalmazása

– hívta fel a figyelmet. Első körben a legnagyobb érdeklődésre a közepes gazdaságok, integrátori együttműködések, valamint a családi gazdaságok és az őket támogató szaktanácsadói hálózat részéről számítanak, mert esetükben, az égető problémáikra hiánypótló megoldásokkal készülnek.

Az AgroLYNX-ről:

Az AgroLYNX Zrt. egy 2020-ban alapított startup cég. A vállalat fő terméke a hamarosan debütáló FarmLYNX. Ez egy egyedülálló mezőgazdasági együttműködési szoftverrendszer, amelyben teljes mértékben nyomon követhető egy gazdaság mindennapi működése, és az agrárközösség minden szereplője is elérhető lehet néhány kattintással. A startup céget olyan komoly szakmai háttérrel rendelkező, a mezőgazdasági inputanyag forgalmazásban, a szoftverfejlesztésben, valamint az információ szolgáltatásban jártas cégek alapították, mint a Nyír-Chem Kft., a Malagrow Kft., az Elastoffice, az Info-M, valamint a Lynx Carpathica.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink