Megvan ki fejlesztheti a Mezőhegyesi Ménes Birtok öntözési rendszerét

A legjobb ár-érték arányt tartalmazó nettó 21,9 milliárd forintos ajánlatával Mészáros és Mészáros Ipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Zrt. nyerte az Országos Vízügyi Főigazgatóság által kiírt „Mezőhegyesi Ménes Birtok tervezés és kivitelezés” elnevezésű közbeszerzési eljárást – közölte az Opus Global Nyrt. a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

Az idén március végén kiírt nyilvános közbeszerzési felhívásban szereplő adatok szerint főként vízügyi feladatokat kell majd végrehajtani. Így például vállalkozási szerződés keretében a „Apátfalva- Mezőhegyesi Öntözőrendszer fejlesztése I. ütem-főművi rendszer fejlesztése” című projekt FIDIC Sárga Könyv szerinti megvalósítása – kivitelezési- és megvalósulási tervek elkészítésével. Vízszállító/vízvisszatartó kapacitás növelését szolgáló műszaki beavatkozásokat kell majd végrehajtani. Emellett több helyen új szivattyútelepeket kell telepíteni, átépíteni, összekötő csatornákat létrehozni, átépíteni, táp- és határcsatornákat átépíteni, megszüntetni, átalakítani. Lényegében a teljes öntözőrendszer infrastruktúráját át kell alakítani a mai kor követelményeinek megfelelően.

A régi átalakításán kívül új öntözőrendszer is épül Mezőhegyesen. Szeptember végén közölték az uniós közbeszerzési értesítőben, hogy a Délút Kft. és a békési Békés Drén Kft. építhet ki egy újabb öntözőrendszert az állami tulajdonú mezőhegyesi ménesbirtokon, nettó 5 milliárd 989 millió forintért.

 

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink