Tavasszal érkeznek a vidékfejlesztési pályázatok

A kertészeti növénytermesztés kiemelt támogatását fenntartja az Agrárminisztérium a jövőben is – közölte Farkas Sándor parlamenti államtitkár a IX. Zsendülés Kertészeti Konferencián. A szegedi rendezvényen számos aktuális és égető kertészeti kérdésre, gazdaságfejlesztési dilemmákra keresték a választ az ágazat legnevesebb szakemberei.

A Kert-Ész Klub Magyarország Egyesület szervezésében valósult meg a rendezvény, amely egy több éves múltra visszatekintő közösség, alakuló ülését 2011-ben tartotta Szegeden. A klub megálmodója Rácz József volt, az ő ötlete alapján ült össze először az a kéttucatnyi alapító kertész, akik ma is a klub tagságának gerincét adják – írja a Délmagyar. Az egyesület felismerte, mennyire fontos az, hogy a tagok és a kertészek első kézből értesüljenek az ágazati lehetőségekről, eredményekről. Ezért született meg a Zsendülés Kertészeti Konferencia ötlete, amely azóta egy rendkívül sikeres projektté nőtte ki magát.

Az idei rendezvényen arra kerestek választ, hogy az ágazat szereplői belevágjanak-e idén újabb fejlesztésekbe, hogyan alakul a világ éghajlata, milyen hatással lesz a kereskedelemre és az élelmiszerellátásra a geopolitikai átrendeződés, hogyan ösztönözhetnék a lakosságot a zöldség-gyümölcs fogyasztásra, és úgy általánosságban milyen most a fogyasztói hangulat.

A teljes cikk a Délmagyar oldalán olvasható.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink