Ismét igényelhető a méhészeti támogatás

Fotó: Kállai Márton / Szabad Föld

A Magyar Méhészeti Nemzeti Program alapján igénybe vehető támogatások végrehajtását szabályozó 57/2019. (XII. 14.) AM rendelet alapján, az Országos Magyar Méhészeti Egyesületnél (OMME) tagsági viszonnyal rendelkező méhész-gazdálkodók, valamint az OMME és tagszervezetei 2021. október 16-ától nyújthatják be – a 2021/2022. végrehajtási időszakra vonatkozó – kifizetési kérelmeiket a Magyar Államkincstárhoz (Kincstár).

Az Államkincstár felhívta a figyelmet arra, hogy a 2021/2022. végrehajtási időszakban a méhész-gazdálkodók esetében a támogatási jogosultság alapja a 2021. évre vonatkozó őszi méhegészségügyi vizsgálat során megállapított és azt követően legkésőbb 2021. november 15-éig az illetékes megyei kormányhivatalhoz beérkezett bejelentések alapján a Tenyészet Információs Rendszerben (TIR) nyilvántartásba vett, valamint a kifizetési kérelem Kincstárhoz történő benyújtásának napján is a méhész-gazdálkodó tulajdonában lévő méhcsaládok száma.

A TIR nyilvántartásba 2021. november 15-ét követően bejelentett méhcsaládok után támogatás nem vehető igénybe.

A Kincstár felhívja a méhész-gazdálkodók figyelmét arra, hogy a TIR nyilvántartásba való bejelentés teljesítéséért, a bejelentett adatok helyességéért, a bejelentés elmaradásáért vagy a határidőn túli teljesítéséért a méhész-gazdálkodó felel, annak minden jogkövetkezményével együtt!

A támogatás igénybevételéhez, a kifizetési kérelem a Kincstár által erre a célra rendszeresített – a www.mvh.allamkincstar.gov.hu honlapon megtalálható – ügyfélkapus bejelentkezést követően elérhető elektronikus kérelemkitöltő felületen nyújtható be.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink