Orvvadászokat fogtak Győr mellett

Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Hírportál
Az orvvadászok egy átalakított légpuskával vadásztak, amit , távcsővel, lámpával és pótlámpával láttak el. A hivatásos vadász és a rendőrség elfogta a feltételezett elkövetőket.

Menekülő orvvadászokat fogott el az Alsószigetközi Földtulajdonosok Vadásztársaság vadászmestere és hivatásos vadásza szerdán, Vámosszabadi határában – tudósított a Győr-Moson-Sopron Megyei Hírportál. Speciálisan átalakított légpuska volt az orvvadászoknál. A Társaság területén a közelmúltban számos szabálysértés történt.

Idegen autó járkált az elmúlt napokban a vadásztársaság területén és beazonosíthatatlan lövéseket is lehetett hallani a területről, amely biztosan nem a vadásztársaság tagjaitól származott. Ez lett gyanús a helyi vadászoknak, így célzott ellenőrzéseket tartottak. Ennek során,

keddről szerdára virradó éjszaka sikerült megállítani két győri férfit.

A feltételezett orvvadászokat a 14-es útról vette észre a vadászmester és a hivatásos vadász. Ezt követően egy kilométeren át tartó üldözés vette kezdetét. Az orvvadászok azonban rossz útra fordultak menekülés közben, így a vadászok feltartóztatták őket a rendőrök megérkezéséig. A vadászterületen a hivatásos vadászok bárkit ellenőrizhetnek, hisz rendvédelmi feladatokat ellátó személyeknek minősülnek, így akár kényszerintézkedést is alkalmazhatnak. Kiderült, hogy

a két férfinál egy speciálisan átalakított, lézerponttal, távcsővel, lámpával, pótlámpával felszerelt légpuska volt.

A légpuska egyébként, ha azt nem alakítják át, kisebb vadak, mint például fácán vagy vadgerle elejtésére lehet alkalmas. A nagyobb vadakat -lőfegyveres vadászat esetén- golyós vadászlőfegyver vagy sörétes lővegyverből kilőtt brenneke lövedékkel lehet terítékre hozni.

A közelmúltban több szabálysértés is történt a vadászterületen; hurokkal vadászó egyént fogtak, ami tiltott eszköz, Dunaszegnél pedig az állítkínzás, az orvvadászat és a tiltott eszközzel való vadászat fogalmát kimerítő esetet derítettek fel.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink