Újabb enyhítések a madárinfluenza miatti korlátozásokban

Fotó: Bencsik Ádám / Békés Megyei Hírlap
Békés és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye egy-egy térségében is lehetőség nyílt a madárinfluenza miatt elrendelt intézkedések enyhítésére – közölte az élelmiszerbiztonsági hatóság.

Miután a szakemberek ugyanis nem regisztráltak újabb megbetegedést a területeken, és letelt az érintett telepek előzetes fertőtlenítést követő minimális várakozási idő is az illetékes kormányhivatalok december 28-án elrendelték Kondorosnál a védőkörzet, míg Pátrohánál a megfigyelési körzet feloldását.
Az állategészségügyi hatóság a járvány jelentette gazdasági kár mérséklése érdekében – a szakmai szempontok betartásával és a maximális biztonságra való törekvés mellett – minden enyhítő intézkedést haladéktalanul meghoz – hangsúlyozta közleményében a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A járványhelyzet alakulásáról az érintettek és érdeklődők leggyorsabban és legkönnyebben a Nébih tematikus aloldalának kereshető adatbázisaiból tájékozódhatnak, a kitörésekről itt, a korlátozással érintett településekről itt, a kereskedelmi információról pedig itt.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink