Lehet pályázni a Hagyományok-Ízek-Régiók védjegyre

A Hagyományok-Ízek-Régiók (HÍR) megjelölés színes ábrás védjegyként 2002. március 12-e óta szerepel a nemzeti védjegylajstromban, így az idén ünnepli bejegyzésének huszadik évfordulóját. A Hagyományok-Ízek-Régiók program keretében összesen már 189 hagyományos és tájjellegű termék viseli a HÍR védjegyet – tette hozzá Tarpataki Tamás.

A nyertes pályázók a HÍR Védjegyesek Klubja tagjává válnak és részükre a minisztérium szakmai tájékoztatást és segítséget nyújt a védjegy használatával kapcsolatban és a földrajzi árujelzők oltalma iránti kérelmeik benyújtásához – hangsúlyozta a helyettes államtitkár.

A HÍR védjegy használati jogának elnyerésével a hagyományos és tájjellegű mezőgazdasági termékeink és élelmiszereink ismertségének növelése, az ilyen termékeket gyártók piaci lehetőségeinek bővítése, valamint a Hagyományok-Ízek-Régiók gyűjtemény hasznosítása és bővítése.

A pályázat beadására jogosultak olyan termelők, előállítók vagy olyan csoportok (közösségek, civil szervezetek, szakmai érdekképviseletek stb. tekintet nélkül azok jogi formájára vagy összetételére), amelyeknek tagjai a HÍR gyűjtemény követelményrendszerének megfelelő terméket állítanak elő. Nem terjed ki a pályázat az élőállatokra, borokra és az ásványvizekre.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink