Indul a Coop Rally

Fotó: Huszár Márk / Heves Megyei Hírlap
A Coop Rally ráirányítja a figyelmet a hazai gyártásra és a magyar termékekre, és eközben erősíti a bizalmat a termelők és a fogyasztók között – mondta Nobilis Márton, az Agrárminisztérium államtitkára.

A Coop még 2006-ban indította útjára a magyar élelmiszer-előállítók és élelmiszer-feldolgozók tevékenységét bemutató országjárást, hogy támogassák a magyar élelmiszerek forgalmazását és fogyasztását. Az agrártárca mindvégig a kezdeményezés pártján állt – fűzte hozzá az élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkár. A Coop-üzletlánc az idei rallyn az aszály által különösen sújtott keleti országrész 8 meghatározó gyártó- és forgalmazó-központján keresztül mutatja be a magyar élelmiszertermelés hagyományait és innovációit.

Nobilis Márton leszögezte:

elkötelezettek amellett, hogy tovább nőjön a magyarországi termékek aránya a fogyasztásban.

Ezt a célt szolgálja egyebek mellett a fogyasztók felvilágosítása, a magyarországi márkák népszerűsítése, például a Coop Rally segítségével. Az államtitkár egyúttal megjegyezte, egy iparág akkor lehet igazán sikeres, ha a hazai piacok mellett a nemzetközi porodon is helyt tud állni. Az élelmiszeripar széleskörű modernizációjához támogatásra van szükség. Kiemelte, hogy 2014 és 2020 között magyarországi és uniós forrásból 468 milliárd forintnyi támogatás állt rendelkezésre. A 2021-2027-es támogatási időszak azonban még ennél nagyobb forrással tervez, a Vidékfejlesztési Programból 750 milliárd forintot különítettek el az élelmiszeripari fejlesztésekre.

Az élelmiszeriparban megvalósuló fejlesztések elsősorban a digitalizációt, a modernizációt, a hatékonyság növelését célozzák, valamint azt, hogy az ágazat minél nagyobb hozzáadott érték előállítására legyen képes – tette hozzá az államtitkár.

Pekó László, a Co-op Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke elmondta: a Coop Rallyba az idén csaknem 100 cég kapcsolódik be és közel 300 résztvevőre számítanak. Mint elmondta, a Coop Csoport több mint 1400 településen, csaknem 2300 üzletben van jelen, csaknem 20 ezer embert foglalkoztat, a cégcsoport árbevétele tavaly 674 milliárd forint volt.

A szeptember 7-8-án sorra kerülő Coop Rallyn a kereskedelmi csoport beszállító és üzleti partnerei, valamint a média képviselői hat, Kelet-Magyarországon működő élelmiszeripari üzembe és a Coop Csoport két tagvállalatának üzleteibe látogatnak el.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink