Felfüggesztik az élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztésére kiírt pályázatot

Fotó: Oláh Tibor / MTVA
Lekötötték a kétszázmilliárd forintos kerettel meghirdetett pályázati forrást a beruházásokat tervező élelmiszeripari vállalatok.

A kötelezettségvállalási keret kimerülése miatt felfüggesztik az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alapból társfinanszírozott Élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztése című (VP3-4.2.1-4.2.2-2-21 kódszámú) pályázatot – jelent meg a palyazat.gov.hu oldalon. A tájékoztatás szerint az Irányító Hatóság a támogatási kérelmek benyújtásának lehetőségét 2021. november 13. napján 00 órától felfüggeszti.

A felhívás kifejezetten élelmiszeripari tevékenység fejlesztésére irányult, a keretösszeg pedig 200 milliárd forint, melyből élelmiszer-üzemek számára 160 milliárd forint, borászati üzemek fejlesztésére 40 milliárd forint volt elérhető. A felhívás feltételeinek megfelelő projekteket minimum 100 millió, maximum 5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek a rendelkezésre álló forrás erejéig.

A felhívás célja, hogy a mezőgazdasági termékek értéknövelését és a piacra jutást elősegítő, a technológiai fejlesztést, továbbá a környezeti erőforrás-hatékonyságot célzó komplex beruházásokat támogassa az élelmiszer-feldolgozás vállalati hatékonyságának növelése érdekében. A felhívás lehetőséget teremt az élelmiszer-feldolgozáshoz, illetve borászati tevékenységhez kapcsolódó komplex, akár stratégiai jelentőségű fejlesztések végrehajtására. A felhívás célja az ágazati szereplők versenyképességének javítása a legkorszerűbb, innovatív technológiák megvalósításával.

Támogatási kérelmet a TEÁOR 10 vagy 11 besorolás szerinti (kivéve TEÁOR 1020, TEÁOR 109 alá tartozó) tevékenységet fejlesztő támogatást igénylők nyújthattak be.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink