Tejágazati együttműködést erősített meg a terméktanács és a Tetra Pak

Forrás: Tetra Pak
Ismételten megújította együttműködési megállapodását a Tetra Pak Hungária Zrt. és a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. A cég 2012 májusa óta kiemelt pártoló tagja a terméktanácsnak.

A Tetra Pak Hungária Zrt. és a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács. immár negyedik alkalommal erősítette meg az együttműködést. A felek közleménye szerint a Tetra Pak Hungária Zrt. számára kiemelten fontos a tejágazat alapos ismerete, hiszen csak a tejpiac, illetve a tejpiaci szereplők helyzetének, igényeinek megértésével tud partnerei számára olyan megoldásokat nyújtani, melyek hozzájárulnak versenyképességük növeléséhez. A megállapodást a Tetra Pak Hungária részéről Tamás Áron Key Account igazgató, míg a Tej Terméktanács képviseletében Harcz Zoltán ügyvezető igazgató írták alá.

A Tetra Pak egyedülálló módon kínál integrált, teljeskörű megoldásokat az élelmiszer feldolgozó rendszerektől a töltősorokon keresztül egészen az italoskarton-csomagolásig, így a nyerstej beérkezésétől a folyamat végéig kapcsolatban áll partnereivel. Fejlesztései során kiemelt hangsúlyt fektet a környezetvédelemre, a költséghatékonyságra, és folyamatos innovációival a fogyasztói igények széles körű kielégítésére. A Tej Terméktanáccsal kialakult hosszú távú partneri kapcsolat és az ágazat fejlesztésére tett közös erőfeszítések kiemelt fontossággal bírnak a cég számára.

Harcz Zoltán, a terméktanács ügyvezető igazgatója az aláírás apropóján elmondta, hogy a kiemelt pártoló tag által nyújtott – körrnyezeti szempontokat szem előtt tartó – élelmiszer-feldolgozási és -csomagolási eljárásokat elismerik az ágazatban és a világon egyaránt. A hazai tejágazat elkötelezett az újítások, a fogyasztói igények kielégítése, a tejtermelők, a feldolgozók, a kereskedők és a beszállítókkal történő kapcsolat kialakítása mellett. Minden tejtermék esetében folyamatos fejlesztésekre, innovációra van szükség a jó minőségű termékbővítés érdekében.

A hazai tej- és tejtermék-fogyasztás kívánatos növekedésének kiszolgálására és az export-árualap megteremtésére csak a feldolgozó szektor versenyképességének javítása mellett nyílhat reális esély. Az egész élelmiszeripart, így a tejfeldolgozó szakágazatot is jellemzi az a sajátosság, hogy kisszámú vállalat állítja elő a kibocsátás legnagyobb részét és ezen hazai tejfeldolgozók kisebb-nagyobb technológiai lemaradásban vannak uniós (és regionális) versenytársaikhoz képest a szükséges beruházások elmaradása miatt. A Tetra Pak Hungária Zrt-vel történő együttműködés kifejezetten fontos, amikor a magyar tejfeldolgozók a feldolgozó üzemek fejlesztésének támogatásáról szóló pályázati felhívások kapcsán komoly lehetőségek előtt állnak.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink