Madárinfluenza miatt öltek le közel 36 ezer baromfit Lähdenben

Fotó: Shutterstoc
A madárinfluenza jelenlétét egy önellenőrzés során mutatták ki, majd ezt a hatóság is megerősítette.

Egy önellenőrzés során derült ki egy baromfitelepen, hogy madárinfluenzával fertőzött az állomány. Az alsó-szászországi Landkreis Emsland járáson belül, Lähdenben található baromfitelepen később a hatóság is megerősítette a fertőzés meglétét.

Az emslandi körzet hatósága már kezdeményezte és végrehajtotta a megfelelő intézkedéseket az állomány leölésére, amelynek a telepen nevelt 35600 baromfi esett áldozatul.

Az Emsland körzet állat-egészségügyi hatósága által kiadott általános végzésével megállapított korlátozási zónákban (védelmi és megfigyelési övezet) összesen 171 céget érint, köztük 86 kereskedelmi társaság, összesen több mint 3,1 millió baromfival.

Az általános rendelet január 4-én, kedden lépett hatályba. A konkrét védelmi körzeten belül három kereskedelmi tevékenységet végző cég van körülbelül 122 000 baromfival és hét hobbivállalkozás több mint 240 baromfival. A megfigyelési körzetben 83 kereskedelmi tevékenység működik több mint 3 millió baromfival és 78 hobbitenyésztő több mint 2080 baromfival.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink