Bővülnek a KMÉ pályázati lehetőségek

Fotó: Lang Róbert / Somogyi Hírlap
Idén a feldolgozott zöldség- és gyümölcstermékek termékspecifikus leírásainak kidolgozására alakítanak ki munkacsoportokat, hogy a kiváló élelmiszerminőséget tanúsító védjegy elnyerése minél több termékpályán lehetővé váljon.

A Kiváló Minőségű Élelmiszer (KMÉ) védjegyrendszer kiterjesztése érdekében Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Felelős Élelmiszergyártók Szövetsége (FÉSZ) által létrehozott NAK-FÉSZ munkacsoportok eredményes időszakot tudhatnak maguk mögött – írja közleményében a kamara. A 2021-2022-es időszakban a védjegyrendszer új termékcsoportokkal és termékekkel bővült, jelenleg 5 termékkörben (pékáruk, tojás, húskészítmények, friss húsok és tejtermékek) 22 termékre lehet védjegyhasználati jogosultság elnyerésére pályázatot benyújtani.

A védjegy kiterjesztési stratégiának megfelelően újabb munkacsoportokat alakítanak ki 2022-ben a feldolgozott zöldség- és gyümölcstermékek termékspecifikus leírásainak kidolgozására és a tervezetek megvitatására, hogy a tanúsító védjegy elnyerése minél több termékpályán lehetővé váljon.

A KMÉ Bíráló Bizottság a beérkező pályázatokat folyamatosan bírálja el, valamint a termékmustrák során javaslatot tesz a védjegytulajdonos felé a KMÉ Arany fokozatának megajánlásáról. A KMÉ védjegy alap és arany fokozata a tejtermékek- és a húskészítmények körében már érezhető választékkal van jelen a kiskereskedelemben, amelynek ismertségét a védjegytulajdonos több közösségi marketing felületen is növelni kívánja.