A haltermelők országos érdekképviselete felhívja az emberek figyelmét, hogy a keresztény kultúrában böjti ételként fogyasztott hal pozitív élettani hatással bír. A halhús könnyen emészthető, magas fehérje tartalmú, vitaminokban gazdag táplálék, továbbá tartalmaz foszfort, jódot, fluort, szelént, vasat, káliumot és kalciumot, A-, D-, B2-, B6-, és B12-vitamint, ezen felül a hal jelentős forrása az omega-3 zsírsavaknak, amelyekről bebizonyosodott, hogy csökkentik a szívroham kockázatát. A nemzetközi statisztikák is alátámasztják, hogy a nagy halfogyasztó országok lakói között jóval kevesebb a szívbeteg. A MA-HAL kiemelt célja, hogy Magyarországon növekedjen az egy főre eső halfogyasztás, ami jelenleg csupán 6.4 kg/év, ebben lehet segítségre a Magyar Halgazdálkodási Operatív Program, ami lendületet ad az ágazat fejlődésének. A MA-HAL a Nagyböjtben minden pénteken megoszt egy különleges, de könnyen elkészíthető halas receptet a facebook oldalán, ami kizárólag hazai halat használ alapanyagként.
A halról ne mondjanak le böjt idején


Forrás: Patrick Pleul/DPA-Zentralbild/ZB
2019. március 7. – Nagyböjtben a Magyar Akvakultúra és Halászati Szakmaközi Szervezet (MA-HAL) kampányt indít a halfogyasztás népszerűsítésére.
Örülhetnek az utazók, hamarosan ingyenesek lehetnek a kézipoggyászok a repülőgépen
Hamarosan egy kézipoggyászt is felvihetünk a gép fedélzetére.
Mediterrán diéta kontra laborhús: ellenáll-e a kultúra?
A magyar kormány az adminisztratív tiltás mellett van.
Keresték, de nem találták az irányt a blue chipek, nagyot esett a Richter
A BÉT nagyjai közül a Richter esett a legnagyobbat.
Bele kell húznia a Mohunak, nagy a tét
Sok múlik a Mohu számára a 90 százalékos arány elérésén.
NATO-csúcs: Donald Trump jelenléte mindent megváltoztatott
Szijjártó Péter szerint Trump jelenlétében háttérbe szorultak Ukrajna ügyei.
Semmi rendkívüli: elfogadta a Zwack közgyűlése az osztalékjavaslatot
Részvényenként 1500 forintot fizetnek.