Élelmiszer 2024. december 9. Karácsonyra hangolva: kókuszos szaloncukrokat tesztelt a Nébih A 10. születésnapját ünneplő Szupermenta szezonális terméktesztjének főszereplői a kókuszos szaloncukrok voltak. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei összesen 19 termék laboratóriumi vizsgálatát végezték el.
Élelmiszer 2024. december 2. Felturbózott csokimikulások az alapanyagárak hullámvasútján A szállítók innovációval, a fogyasztók alkalmazkodással és kísérletezéssel válaszolnak az árak, a költségek és a törvényi szabályozás változásaira, mutatott rá évzáró sajtóeseményén a Magyar Édességgyártók Szövetsége, ahol kiderült az is, milyen ízkombinációval kényeztet Az Év Szaloncukra.
Élelmiszer 2023. december 1. Fügés-diós lett az év szaloncukra Drágultak idén a szaloncukrok, amit a kakaó és a cukor drágulása okozott. Tavalyi csökkent az édességfogyasztás, a szaloncukroké stagnált, egyedül a csokimikulások forgalma emelkedett.
Élelmiszer 2022. november 18. Hiába van már aranygaluskás is, a zselés szaloncukor fogy a legjobban Egy magyar háztartás évente átlagosan egykilónyi szaloncukrot vásárol, leginkább a zselés, marcipános, kókuszos, karamellás és csokoládékrémes fajtát – derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara körképéből. A költségnövekedés idén ezt a piacot is sújtja.
Élelmiszer 2021. december 12. Csak magyarok készítenek szaloncukrot A szaloncukor készítésével a 19. század első harmadában kezdtek foglalkozni a magyar cukrászok, a fára akasztható, selyempapírba és csillogó sztaniolba csomagolt édességet azóta is kizárólag a magyarok készítik.