Állattenyésztés 2021. november 17. Nem túl szexi alapanyag, de vissza kell vinni a konyhába a pulykahúst A pulykaágazat vissszaszorul Magyarországon, fellendítéséhez egyszerre kellene hatékonyabb termelést lehetővé tevő fejlesztéseket végrehajtani, megkedveltetni a fogyasztókkal a pulykahúst, mint alapanyagot, valamint akkora áremelést elérni, ami a boltokban kilogrammonként kétezer forint fölé vinné a fogyasztói árat – derült ki a Magyar Pulykaszövetség konferenciáján.
Élelmiszer 2021. november 2. Nagy a növekedési potenciál a baromfiágazatban – ki is lehetne használni Allati fehérjére éhes a világ – ebben a helyzetben pedig hatalmas lehetőségek rejlenek a baromfiágazatban – állapítják meg az OTP Agrár honlapján megjelent cikkükben a bank szakértői.
Input 2020. február 4. Kezdjük pulykahússal a napot! 2020. január 31. – Ha új év, akkor új élet. Az eseményben szegény január alkalmat ad rá, hogy átgondoljuk szokásainkat, és egészségünk érdekében friss szabályokat vezessünk be étkezésünkben, életmódunkban. A Gallicoop szakértői szerint kezdjük rögtön azzal, hogy rászokunk a reggelizésre!
Gazdálkodás 2020. január 13. Pulykát öl a madárinfluenza 2020. január 13. – Madárinfluenza vírus jelenlétét mutatta ki a Nébih egy Komárom-Esztergom megyei nagy létszámú pulykát tartó gazdaságban. A hatóság a szükséges intézkedéseket haladéktalanul megtette, a vírus elterjedésének megakadályozása érdekében az állatokat állami kártalanítás mellett leölik. Az országos főállatorvos az ország teljes területén elrendeli a baromfik zártan tartását. A kimutatott H5N8 altípus kapcsán eddig még nem fordult elő emberi megbetegedés Európában, a baromfi termékek továbbra is biztonsággal fogyaszthatók.