Élelmiszer 2022. szeptember 27. Meglepően nyitottak a magyarok a vegán húshelyettesítő termékekre A magyar lakosság csaknem 30 százaléka kóstolt már növényi alapú, vegán húshelyettesítő terméket, sőt, 5 százalék rendszeresen fogyasztja is – derül ki a Pápai Hús Kft. által a témában készített, reprezentatív kutatásából.
Élelmiszer 2022. szeptember 22. Így vásárol a magyar: az ár a legfontosabb, a fenntarthatóság nem számít Ár, íz, egészségesség – egy friss hazai kutatás szerint ezek a legfontosabb szempontok, amelyek meghatározzák a hazai fogyasztók élelmiszervásárlásait.
Pénz 2022. szeptember 22. Kétmilliárdos kutatás az egyszer használatos műanyagok kivezetésére Az egyszer használatos műanyagok kivezetését célző kutatás indult, amely eredményeként csökkenhet a kőolajszármazékokból és élelmiszer-alapanyagokból előállított műanyagok részarányának csökkentése.
Közélet 2022. március 29. Az epigenetikai ABC megfejtése A növények epigenetikai mechanizmusait és a változó környezethez való alkalmazkodásban betöltött szerepüket vizsgálják a Debreceni Egyetem Agrár Genomikai és Biotechnológiai Központ kutatói.