Közélet 2023. október 16. Drasztikusan visszaesett a németek húsfogyasztása Ma már a megkérdezett németek fele korlátozza tudatosan húsfogyasztását, és csak minden ötödik német eszik naponta húst.
Élelmiszer 2023. július 19. Szigorúbb szabályozást vár az agrárkamara a növényi eredetű hús- és tejtermék-imitátumokra Az állati eredetű élelmiszereket imitáló növényi alapú termékeknek elnevezésükben jelentősen különbözniük kell az állati eredetűekétől – hangsúlyozza közleményében az agrárkamara.
Élelmiszer 2022. december 20. Svéd kutatási eredmények a húshelyettesítőkről A növényi étrendhez szükséges alapanyagok megtermelése általában kisebb negatív hatással van az éghajlatra, mint az állati termékeké. Sokszor hivatkoznak az egészségre gyakorolt pozitív hatásra is, de arról már kevesebb az ismeret, hogy a húshelyettesítőként használt texturált növényi fehérjék hogyan hatnak az egészségre. Fórián Zoltán, az Erste Agrár Kompetencia Központ vezető agrárszakértője egy erről szóló kutatás eredményeit ismerteti.
Élelmiszer 2022. november 22. Mennyire válságállók a vegán helyettesítő termékek? Miközben hosszú távon nem kétséges, hogy komoly sikerre vannak ítélve, a jelenlegi inflációs környezetben nagy bajban vannak a nagy hús- és tejhelyettesítőket gyártó világcégek – írja cikkében Fórián Zoltán, az Erste Agrár Kompetencia Központ vezető agrárszakértője.
Élelmiszer 2022. szeptember 27. Meglepően nyitottak a magyarok a vegán húshelyettesítő termékekre A magyar lakosság csaknem 30 százaléka kóstolt már növényi alapú, vegán húshelyettesítő terméket, sőt, 5 százalék rendszeresen fogyasztja is – derül ki a Pápai Hús Kft. által a témában készített, reprezentatív kutatásából.