Élelmiszer 2022. november 22. Egy évtized, plusz tíz kiló az egy főre jutó sertéshús-fogyasztásban A sertéshús fogyasztását növelő kampányt indított el az Agrárminisztérium, az Agrármarketing Centrum (AMC) és a Magyar Húsiparosok Szövetsége. A tíz éve tartó program eredményeként több disznóhúst eszünk.
Állattenyésztés 2022. július 5. Most jön a neheze: tovább drágul a hús A sertés termékpályán végbement önköltségnövekedésnek még csak egy részét tapasztalhatják a fogyasztók, így elkerülhetetlen a további húsáremelkedés.
Élelmiszer 2022. június 22. Tovább drágul a sertéstermelés, miközben a húskereslet csökkenése várható Nehéz időszak jön a sertéspiacon, a várhatóan emelkedő takarmányárak és így dráguló termelés mellett keresletcsökkenéssel is szembe kell nézniük a termékpálya szereplőinek.
Élelmiszer 2022. április 28. Bezárhat többszáz pékség Hamar el kell érnie a fogyasztókig az élelmiszeripar költségnövekedésének, ellenkező esetben az ellátás biztonsága is veszélybe kerülhet. A jelenlegi, rendkívüli helyzetben akár 400-500 pékség is bezárhat.
Élelmiszer 2022. április 22. Elkerülhetetlen a jelentős húsdrágulás A hazai húsipari cégek döntő többségének nincs elegendő tartaléka ahhoz, hogy több hónapos veszteséget képes legyen finanszírozni, ezért a sertésár néhány hét alatt bekövetkezett hatvanszázalékos emelkedését rövid idő alatt át kell hárítania a kereskedelmi partnerekre, végső soron pedig a fogyasztókra.