Közélet 2019. február 13. Terv szerint halad a szőlő-bor kutatás-fejlesztési kiválósági központ létrehozása Egerben 2019. február 13. – A terveknek megfelelően halad a szőlő-bor kutatás-fejlesztési kiválósági központ létrehozása Egerben, a projekt keretében végzett kutatások első eredményei már kézzel foghatók – jelentette ki az Eszterházy Károly Egyetem Kutatási és Fejlesztési Központ főigazgatója a 20. Szőlészeti és Borászati Konferencia megnyitóján szerdán Egerben.
Közélet 2019. január 29. A gyengébb szőlő is kiteljesedhet borként A Mezőgazdasági és Halászati Tanács január 28-i brüsszeli ülésén az uniós agrárminiszterek megtárgyalták a Közös Agrárpolitika borágazatra vonatkozó javaslatait is. Magyar kezdeményezésre sikerülhet elkerülni, hogy gyengébb minőségű szőlőfajtákból is lehessen bort készíteni.