Gazdálkodás 2021. május 18. Szalmából élelmiszer A gomba, mint élelmiszer egyedülálló a zöldségek között, különleges tápértékkel rendelkező szuperélelmiszer, amelyet a magyar fogyasztók is szívesen fogyasztanak. A gombaféléknek igen alacsony a szénhidrát-, zsír- és nátriumtartalmuk, ugyanakkor B-vitaminokban és ásványi anyagokban, például szelénben, káliumban és vasban gazdagok. Emellett a gomba az egyetlen nem állati eredetű D-vitamin-forrás. Profitáljon a szalma eladásból és támogassa a fenntartható gomba termesztést!
Közélet 2021. március 1. Ökológiai gazdálkodás: Magyarország a világ legdinamikusabban fejlődő országai között 2021. március 1. – A legfrissebb nemzetközi adatok szerint Magyarország az ökológiai gazdálkodásba vont területek bővülését tekintve a tizedik legdinamikusabban fejlődő ország a világon. Sokak számára ez talán meglepő, pedig a területi mutatók több ágazatban, így az ökológiai gyümölcstermesztésben is megerősítik, hogy az élen járunk. Az elmúlt években az ökológiai, vagyis bio ültetvények abszolút területmérete alapján Magyarország a világ 12. legnagyobb öko gyümölcstermelő országává vált. Az Ökológiai Mezőgazdasági Kutatóintézet (ÖMKi) – hazánk legnagyobb biogazdálkodást kutató intézményeként, a dinamikus növekedés, valamint az EU ambiciózus törekvései (25% ökoterület arány elérése 2030-ig) kapcsán arra hívja fel a figyelmet, hogy az ökoterületek bővülésével a fenntartható gazdálkodást támogató kutatás-fejlesztés és tudásátadás szerepe még inkább felértékelődik.