Vitaesten számoltak be a tokaji fejlesztésekről

Fotó: Kallus György/VG
Nagy érdeklődés mellett rendeztek vitaestet a Tokaji borvidék helyzetéről és jövőjéről az Első Mádi Borházban, amelyen a borvidéki fejlesztésekről is szó esett.

Készülnek a tervek a Tokaji Szőlészeti, Borászati Kutatóintézet Tarcalban lévő létesítményei felújítására – számolt be közösségi oldalán Wáberer György, Tokaj-Zemplén térség fejlesztéséért felelős kormánybiztos. Folyamatban van a sátoraljaújhelyi Bortemplom rekonstrukciója, valamint megkezdték a Tokaj-Hegyalja Egyetem épületeinek felújítására vonatkozó előkészületeket. A kormánybiztos beszámolt arról is, hogy a kollégiumként szolgáló Hotel Furmint két emeletének kiviteli tervei még az idén elkészülnek.

Kisebb-nagyobb további fejlesztések segítik Hegyalja borászait. Összefogásuk nélkülözhetetlen lesz a célok eléréséhez – számolt be Wáberer György a vitaestről. A több mint száz hegyvidéki borász, szőlősgazda, hegyközségi vezető és borszerető ember részvételével rendezett eseményt Stumpf István kormánybiztos, a Tokaj-Hegyalja Egyetem kuratóriumának elnöke nyitotta meg

Tokaj-Zemplén Térség fejlesztésének kormányprogramja jelentős forrásokat mozgósít a borvidék jövőjének alakítása és a Tokaji márka nemzetközi tekintélyének növelése érdekében – számolt be a kormánybiztos.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink