Üdvözlet a világ legszebb helyéről, ahol a világ első nulla károsanyag-kibocsátású bora készül

Forrás: Youtube/CNH Industrial
Virtuális sétát tehet az észak-olaszországi Fontanafredda bio-szőlőbirtokán, ahol a világ első nulla károsanyag-kibocsátású Barolo borának előállításán dolgoznak.

A „Behind the Wheel” sorozat legújabb epizódja a szőlőtől a borig, egy biometánnal üzemelő FPT Industrial motorral hajtott New Holland prototípus traktor mutat be, és azt vizsgálja, hogyan jön létre ez a fenntartható termesztés.

Üdvözöljük a világ legszebb helyén

– köszönti a videó nézőit Andrea Farinetti, az észak-olaszországi Langhe borvidéken található tekintélyes Fontanafredda szőlőbirtok tulajdonosa. Ez az idilli környezet az a hely, ahol a New Holland Agriculture és az FPT Industrial, a CNH Industrial N.V. mezőgazdasági és hajtáslánc-márkái összefogtak, hogy felgyorsítsák a Farinetti által „zöld reneszánsznak” nevezett folyamatot, azaz a fenntarthatóbb mezőgazdaságra való átállást a birtokukon.

A Fontanafredda célul tűzte ki a kibocsátásmentes borkészítési folyamat megteremtését az szőlőtermeléstől egészen a borelőállítás végéig. A puzzle egyetlen hiányzó darabja egy nettó nulla szén-dioxid-kibocsátású traktor volt – ezt az igényt a CNH Industrial biometánnal hajtott prototípusa igyekszik most kielégíti.

Az epizód légi felvételeket készít a traktorról, amint az szakszerűen navigál a meredek lejtőkön és a nehéz terepen az értékes Barolo szőlőtőkék között. A kifejezetten a Fontanafredda számára tervezett prototípus a New Holland Agriculture lánctalpas szőlészeti traktorán alapul. FPT Industrial F28 Natural Gas motorját a mezőgazdasági hulladék anaerob lebontásából származó földgáz hajtja, elősegítve a körforgásos gazdaságot.

A kulcsszereplőkkel készített informatív és szenvedélyes interjúk sorozata bemutatja, hogyan jött létre a Fontanafredda és a CNH Industrial partnersége. Ennek eredménye a világ első nulla károsanyag-kibocsátású Barolo bortermelésének megvalósulása lesz. A biometán traktor sikere újabb mérföldkövet jelent a CNH Industrial és márkái számára a mezőgazdaság dekarbonizációja felé vezető úton – állítja közleményében a cég.

 

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink