Startup program a Tokaji borvidéken

Wáberer György vállalkozó, a Tokaj-Zemplén térség fejlesztéséért felelős kormánybiztos fővédnökségével kezdődik Startup program a Tokaji borvidék fejlesztéséért – közölte a program szervezője, a Startup Campus.

A térséget fellendítő borászati, gasztronómiai, szállástechnológiai, turisztikai ötleteket keresi a TokajTech Startup Program, amelyet a Startup Campus innovációs központ az MFB-csoporthoz tartozó Hiventures együttműködésével hozta létre. November 1-ig várják a jelentkezést legalább kétfős csapatoktól, akik tapasztalt szakemberektől tanulhatnak elméleti és gyakorlati ismereteket üzleti modell kidolgozásáról, pénzügyi tervezésről, versenytárselemzésről, piackutatásről, piacra jutásról. A résztvevők öthetes online vállalkozásfejlesztési képzést, tesztelési környezetet, üzleti és szakmai mentorációt kapnak. Akik pedig továbbjutnak második szakaszba, további öthetes befektetési felkészítésben, és akár 20 millió forint kockázati tőkebefektetésben is részesülhetnek. Az összeg negyedét a Startup Campus, nagyobb részét a Hiventures biztosítja.

Fotó: Móricz-Sabján Simon

A programot ismert helyi szakemberek is támogatják. A borászati terület szakmai védnöke ifjabb Szepsy István borász, a digitális nomád terület szakmai védnöke Vinnai Balázs üzletember, a szállás és utazás terület szakmai védnöke Szepesi Richárd idegenforgalmi befektető. Maga a fővédnök a közlemény szerint kivételesnek nevezte a lehetőséget azok számára, akik tudják, mit szeretnének kezdeni a térségben, de még nem fogtak hozzá. Wáberer György a közösségi oldalán úgy fogalmazott, hogy a Tokaj-Zemplén Térség jövője a fiatal vállalkozók kezében van, ezért ösztönözni kell az önálló üzleti tevékenységüket.

 

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink