Optimisták a német borászok

Az idei súlyos aszály ellenére a tavalyinál jobb eredményt várnak a németországi borászok, az előrejelzések alapján 8,88 millió hektoliter bor kerülhet a hordókba.

A német szövetségi statisztikai hivatal adatai szerint ez 8,88 millió hektó 4,2 százalékkal haladná meg a tavalyi mennyiséget, és magasabb az elmúlt hat év átlagánál is. A szövetségi hivatal jelentése szerint az aszály nem okozott komoly károkat a szőlőtőkékben, és fagy, jégeső vagy vihar miatt sem keletkezett jelentősebb veszteség.

Bár a rizling mennyisége várhatóan 4,2 százalékkal, 1,9 millió hektoliterre csökken, továbbra is ez tekinthető a vezető borfajtának Németországban.

A második legfontosabb fehér szőlőfajta, a Müller-Thurgau 1,08 millió hektoliterrel az előző évi szintet hozza.

A vörösborok piacán látványos előretörés tapasztalható, a pinot noir mennyisége 29,3 százalékkal 930 500 hektoliterre növekszik, valamint a közép-rajnai (+50,1 százalék), a badeni (+46,9 százalék) és a türingiai és szász-anhalti Saale-Unstrut régió (+35,3 százalék) borvidékein is jelentős növekedés várható. Ezzel szemben Rajna-vidék-Pfalz tartományban a Rheingau, Rheinhessen és Mosel régiókban, ahonnan Németország bortermelésének több mint fele származik, veszteségekre számítanak

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink