A Hungaria Rosé Extra Dry pezsgő olyan pezsgő-nagyhatalmak legjobbjai közt szerepel ez a magyar tétel, mint Franciaország, Olaszország vagy Spanyolország. A Burgundiában 19. alkalommal megtartott versenyen 20 ország 490 pezsgője versengett az elmúlt hetekben, s a Hungaria Rosé Extra Dry nem „csupán” aranyérmet zsebelhetett be, hanem a tíz legjobb tétel egyike is lett. Idén egyébként a TOP 10-es lista végül 15 buborékost sorol pontazonosság miatt, ennyire szoros volt a verseny.
A nívós pezsgőverseny (sparkling wines) november 30. és december 3. között zajlott le a mintegy 80 főt számláló nemzetközi zsűri közreműködésével. A bírák a franciaországi Burgundiában található Château de Pierreclos-ban, igencsak szigorú feltételek mellett, tökéletes kóstolási körülmények közt kóstolták végig a világ különböző tájairól beküldött buborékos mintákat. 52 arany- és 108 ezüstérem talált gazdára, köztük pedig összesen 4 aranyéremet magyar versenyzők hoztak haza.
Nemzetközi szinten talán nem is kívánhatnánk nagyobb elismerést a borászaink és pezsgőmestereink munkájának visszaigazolására, azonban az érmeken túl mindenek fölött az áll, hogy a magyar fogyasztóknak kiváló és állandó magas minőségű pezsgőt állítsunk elő” – mondta Csomay András, a Törley Pezsgőpincészet marketingvezetője.
A cég közleménye szerint a pezsgő nemcsak az ünnepek tartozéka, hanem maga a stílusos, hedonista életérzés szerves része. Ezt támasztja alá az is, hogy a Hungaria Rosé Extra Dry pezsgő sikere töretlen a magyar fogyasztók körében, egész évben. Elmondható, annak ellenére, hogy a rosé kategória inkább nyári, tipikusan szezonális kedvencnek számít (ahogy a bor esetében is), ma már az egész év folyamán keresik a fogyasztók – az egyik legdinamikusabban fejlődő pezsgőkategória jelenleg. A Hungaria legújabb nemzetközi sikerével pedig tovább folytatódik a magyar pezsgők és borok ismertségének és elismertségének útja.