Magyar pezsgők sikere a londoni világbajnokságon

Forrás: Heves Megyei Hírlap
Fotó: Huszár Márk
A magyar befektetők tulajdonában álló erdélyi Kárásztelek Pezsgőpincészet benevezett négy tétele tarolt a Londonban rendezett pezsgő-világbajnokságon: a pincészet három arany- és egy ezüstérmet szerzett. Idén a fehér pezsgőik mellett a rozé pezsgő is bekerült az aranyérmesek elitklubjába. 

Ötödik éve bizonyítanak a Carassia pezsgők a legrangosabb nemzetközi mezőnyben, a legszigorúbb minőségi standardok mellett lebonyolított világbajnokságon. A Carassia pezsgők idei kimagasló eredményei ismételten visszaigazolják, hogy a termőhely, a szilágysági dombság hűvös klímája, a „pezsgő” terroir, a kezdetektől pezsgőkészítésre tervezett ültetvény, a hosszú palackos érlelés, a minimális beavatkozás, a következetes minőségre törekvés és a folyamatos fejlődés a Carassia pezsgők eleganciájának, tisztaságnak alapja – írták közleményükben.

Az idei világbajnokságra beküldött tételek a mennyiségileg korlátozott, minőségileg kiemelkedő 2017-es évjárat alapboraiból készültek, a Carassia Rosé pedig a 2018-as sokat ígérő évjárat előfutára.

A Carassia Rosé Brut a minden szempontból kiemelkedő 2018-as évjárat alapboraiból, 10 százalék vörösbor hozzáadásával került palackba második erjedésre. Elegáns gyümölcsösségét, komplexitását és hosszú lecsengését emelték ki a bírák.

A két magnum tétel ismét bizonyította, hogy ez a palackméret, a lassú érlelés kiemeli a pezsgő eleganciáját és komplexitását, ugyanakkor szépen megőrzi frissességét, gyümölcsösségét. Ismételten aranyérmes lett a két pezsgőalapfajta házasításából készült Carassia Classic Brut Magnum – 60 százalék chardonnay, 40 százalék pinot noir –, testessége, komplexitása a hosszú palackos érlelésnek tudható be, kiemelkedő frissessége pedig a magnumhatás sajátossága. A 100 százalékban chardonnay-alapú Carassia Blanc de Blancs Magnum szintén hároméves palackos érlelést követően került degorzsálásra. Gazdag, érett élesztős aromáit és frissességét kiemelve aranyérmet ítéltek neki. A világbajnokságon a Kreinbacher és a Sauska Pincészet is jól szerepelt.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink