Borospincét imitálhatunk profi borhűtővel

A magyarországi borkultúra ugrásszerűen fejlődött az utóbbi évtizedekben, sokan már tisztában vannak azzal is, hogy az igazi borélmény elérése csak optimális körülmények között tárolt italokkal lehetséges.

Ma már nagy eséllyel szinte minden háztartásban megtalálható legalább egy palackkal a család kedvenc borából, hiszen egy baráti összejövetel alkalmával, kerti sütögetésnél, de akár egy otthon töltött meleg nyári este során is jól tud esni egy-egy pohár elfogyasztása. Azonban egyáltalán nem mindegy, hogyan tároljuk a kedvenc borainkat. A Haier bortemperálói ebben nyújtanak segítséget, és az optimális tárolási körülmények nemcsak a szavatosságot, hanem a fogyasztás élményét is klasszisokkal növeli.

A boroknál rengeteget számít a megfelelő páratartalom biztosítása. A borospincék páratartalmát a háztartási hűtők általában nem tudják szavatolni, de a Haier bortemperálók lehetővé teszik, hogy borgyűjteményünk olyan körülmények között tartsuk, akárcsak egy borospincében. A Natural Airflow System technológia részeként – a precíz belső hőmérséklet és páratartalom-érzékelőknek köszönhetően – a ventilátor és a kompresszor együtt működnek a professzionális pincészetekben ismert tökéletes, 50 és 70 százalék közötti páratartalom fenntartása érdekében. A készülék aljában lévő tartályban található víz párává alakul, és az antigravitációs légáramlás garantálja a tökéletes eloszlását a belső térben.

A páratartalom mellett a hőmérséklet a másik fontos tényező az ital ízének és minőségének megőrzésében. A mai borkultúra alapszabálya, hogy a különféle típusú boroknak eltérő az ideális tárolási és fogyasztási hőmérséklete. A rozé borok és fehér borok esetében a 10-12 fok az ideális.

Míg az asztali és minőségi vörösboroknál az ideális hőmérséklet 12-14 fok, addig a nehéz, testes vöröseknél ez akár 15-18 fok is lehet.

A Haier legtöbb bortemperálója két külön beállítható hőmérsékleti zónával rendelkezik, így legyen szó bármilyen típusú borról, a palackokat mindig az optimális hőmérsékleten tárolhatjuk.

Sokan nem gondolnák, de a hőmérséklet és a páratartalom mellett még a rezgés, a zaj és a fény is képesek befolyásolni a borok ízét, ezáltal pedig a minőségüket is. A Haier bortemperálók kompresszorának vibrációcsökkentő rendszere minimálisra redukálja a rezgéseket és zajokat, így a palackok ideális körülmények között tárolhatók. A napfény kedvezőtlen hatással lehet a bor minőségére, így az UV sugarak hatásának csökkentése érdekében a bortemperálók speciális UV-álló üveggel vannak ellátva. Ez a speciális üveg szinte az összes káros UV sugárzást visszaveri, és megakadályozza a bor minőségének romlását.

A közös borozásnak igazi közösségteremtő ereje van, amit a Haier hOn alkalmazása egy teljesen új szintre emel, ugyanis segíti a házigazdát a bor ismertetésében: az alkalmazás lehetővé teszi, hogy a borok címkéjét beolvasva olyan plusz információkat tudjunk meg a borokról, mint a borászat neve, a felhasznált szőlő típusa, a gyártás éve, vagy épp azt, hogy az adott bor milyen ételekhez illik a legjobban.

Egy vendéglátóhelyen szinte elvárás, hogy a vörösbortól a pezsgőig mindenféle bortípus szerepeljen a kínálatban, erre pedig már nem elég a 40-50 darab palack tárolására alkalmas hűtő. A Haier bortemperáló termékcsaládja nem csupán az otthoni felhasználást, hanem az éttermek és bárok igényeit is kiszolgálja az akár 236 darab palack tárolására képes készülékeivel.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink