A számvevők szerint javult a közfeladat-ellátás a borágazati szervezeteknél

Már az ÁSZ ellenőrzése során pozitív változások indultak el 71 köztestületnél a források szabályszerű, átlátható és elszámoltatható felhasználása alapvető feltételeit biztosító működés és gazdálkodás szabályozása terén.

Javult a közfeladat-ellátás a Hegyközségeknél, a Hegyközségi és a Borrégiós Tanácsoknál – közölte az Állami Számvevőszék. A szervezet szerint, már ellenőrzés során pozitív változások indultak el 71 köztestületnél a források szabályszerű, átlátható és elszámoltatható felhasználása alapvető feltételeit biztosító működés és gazdálkodás szabályozása terén. 32 köztestület jogszabálykövető magatartása – amely a források átlátható, elszámoltatható felhasználását biztosíthatja – ugyanakkor nem javult.

Egy köztestület nem volt ellenőrizhető a 115 köztestület közül, 3 köztestület kialakította a működés és gazdálkodás szabályozási kereteit. További 56 köztestület készített szabályzatokat a működése és a gazdálkodása alapvető szabályozási kereteinek kialakítása érdekében, akik a szabályozási kereteik megerősítésére további lépéseket tehettek a szabályzataik tartalmának kijavításával. 42 köztestület az értékelt lényeges dokumentumai alapján gondoskodott a gazdálkodása átláthatósága és elszámoltathatósága biztosításáról, amely hozzájárul közfeladataik magasabb színvonalú elvégzéséhez is.

Javult a közfeladat-ellátás az Önkormányzati tűzoltóságoknál, szakmai, gazdasági, érdekképviseletet ellátóknál és egyéb köztestületeknél.

Már az ÁSZ ellenőrzése során pozitív változások indultak el 71 köztestületnél a források szabályszerű, átlátható és elszámoltatható felhasználása alapvető feltételeit biztosító működés és gazdálkodás szabályozása terén. Hat köztestület jogszabálykövető magatartása – amely a források átlátható, elszámoltatható felhasználását biztosíthatja – ugyanakkor nem javult. 94 köztestület közül 7 kialakította a működés és gazdálkodás szabályozási kereteit. További 57 köztestület készített szabályzatokat a működés és a gazdálkodás alapvető szabályozási kereteinek kialakítása érdekében. 20 köztestület gondoskodott a gazdálkodása átláthatósága és elszámoltathatósága biztosításáról, amely hozzájárul közfeladataik magasabb színvonalú elvégzéséhez is.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink