Az élelmiszeripar nemzetközi szinten is kimagaslóan innovatív ágazat, a hazai vállalkozások igyekeznek a fejlesztői attitűddel lépést tartani és újításaikkal megfelelni a jelenlegi fogyasztói igényeknek – emelte ki Erdős Norbert a debreceni Dracar Kft.-nél tett látogatásán. Az Agrárminisztérium által meghirdetett komplex élelmiszeripari felhívások célja, hogy előremutató hazai és külföldi piacon egyaránt versenyképes termékek előállítására ösztönözze a szektor szereplőit, köztük a kis- és középvállalkozásokat is.
Az élelmiszeripar hatalmas fejlődés előtt áll, hiszen a 2021-2027-es periódusban a Vidékfejlesztési Programból 750 milliárd forintos keretre pályázhatnak az ágazat szereplői.
A hazai élelmiszeripari vállalkozásoknak most minden lehetőségük meglesz arra, hogy hét év múlva beérjék, megközelítsék a legfejlettebb európai versenytársaikat
– emelte ki.
Az államtitkár arról is beszélt, hogy az utóbbi évek tapasztalatai azt mutatták meg nagy szükség van a jó minőségű hazai élelmiszerekre, és ebben fontos szerepük van az alapanyag-termelőknek és a nagy élelmiszeripari vállalkozásoknak. A hazai élelmiszergyártók palettáján a hagyományos termékek mellett – alkalmazkodva a fogyasztói igényekhez – megjelentek az alternatív fehérjeforrásoknak számító alapanyagok is.