Élelmiszer 2023. július 19. Szigorúbb szabályozást vár az agrárkamara a növényi eredetű hús- és tejtermék-imitátumokra Az állati eredetű élelmiszereket imitáló növényi alapú termékeknek elnevezésükben jelentősen különbözniük kell az állati eredetűekétől – hangsúlyozza közleményében az agrárkamara.
Élelmiszer 2022. december 20. Svéd kutatási eredmények a húshelyettesítőkről A növényi étrendhez szükséges alapanyagok megtermelése általában kisebb negatív hatással van az éghajlatra, mint az állati termékeké. Sokszor hivatkoznak az egészségre gyakorolt pozitív hatásra is, de arról már kevesebb az ismeret, hogy a húshelyettesítőként használt texturált növényi fehérjék hogyan hatnak az egészségre. Fórián Zoltán, az Erste Agrár Kompetencia Központ vezető agrárszakértője egy erről szóló kutatás eredményeit ismerteti.