Közélet 2019. december 7. Egyre több sertéshúst fogyasztanak a magyarok 2019. december 5. – Míg 2015-ben 25,3 kg sertéshúst fogyasztott egy átlag magyar, addig ez a szám 2019-re elérte a 29 kg-t. A vásárlók egyre tudatosabban keresik a minőségi hazai termékeket és szem előtt tartják az egészségtudatos táplálkozás irányelveit is. Többek között ezek derültek ki a Magyarországi Sertéstenyésztők és Sertéstartók Szövetségének 276 fogyasztó bevonásával készült felméréséből.
Élelmiszer 2019. május 16. Kína miatt emelkedik a sertés ára 2019. május 16. – Az elmúlt hetek gyors élőállat árnövekedése láttán sok sertéstermelő lélegezhetett fel azt remélve, hogy több veszteséges év után és az afrikai sertéspestis árnyékában végre fordul a piaci helyzet.
Élelmiszer 2019. március 17. Mi lesz ma az ebéd? Áruházi kóstoltatásokkal, televíziós és rádiókampánnyal, valamint népszerű influencerek bevonásával népszerűsíti a sertéshúsfogyasztást az Agrárminisztérium, az Agrármarketing Centrum (AMC) és a Vágóállat és Hús Szakmaközi Szervezet és Terméktanács (VHT). A 2019. április 18-ig tartó kampány elsődleges célja, hogy ráirányítsa a figyelmet a tudatos vásárlásra, a sertéshús fogyasztásának fontosságára, valamint a sertéságazat helyzetére.