François pezsgőkkel nyert aranyakat a Törley

Forrás: Törley
Két aranyérmet is elnyertek a németországi Mundus Vini borversenyen a Törley Pezsgőpincészet François pezsgői. A világ egyik legjelentősebb borászati eseményére több mint tízezer palackot neveztek be.

A François President Brut és a François President Blanc de Blancs Extra Brut 2018 aranyérmet nyertek a világ egyik legjelentősebb borversenyén, a németországi Mundus Vinin – közölte a François pezsgőket előállító Törley Pezsgőpincészet. A magyar pezsgőházak közül csupán a Törley Pezsgőpincészet termékei tudtak a pezsgő kategóriában nyerni. A Mundus Vinin 55 ország 250 borszakértője kóstolta a nevezett tételeket, amelyek 45 országból, több mint tízezer palackból származtak.

Koczuba Róbert, a Törley pezsgőmestere szerint hosszú évek munkájának, a tudásnak, a türelemnek és az odafigyelésnek a gyümölcse a győzelem. Emellett természetesen szükség van olyan alapanyagra, amelyekből ezek a pazar és magával ragadó élményt nyújtó pezsgők készíthetők. Márpedig hisszük, hogy etyeki dűlőinken az ország legjobb és legfinomabb Chardonnay és Pinot Noir szőlői teremnek, amelyek alkalmasak ezeknek a kincseknek az elkészítésére – mondta.

A François President Blanc de Blancs Extra Brut 2018 különlegessége, hogy kizárólag a Michelin-csillagos Babel Budapest étteremnek készült.

Végtelen izgalmas és inspiráló volt a Törley Pezsgőpincészettel együtt dolgozni. Olyan bátor és egyedi különlegesség elkészítésére törekedtünk, amely kóstolása hatalmas élményt nyújt, és hosszú ideig elkísér – hangsúlyozta Nádházi Norbert, a Babel Budapest Head Sommelier-je.

A François pezsgők története 138 évre nyúlik vissza. Louis François és Cézar François a cég alapítói régi champagne-i pezsgőmester család legifjabb tagjai voltak. Először Louis érkezett Magyarországra, Törley József új Pezsgőpincészetének pezsgőmestereként, majd néhány évvel később követte öccse, Cézar is. Louis elhagyta Törleyt, hogy saját vállalkozásba kezdjenek testvérével, és megalapítsák a mára már ikonikussá vált Louis François & Co. pezsgőpincészetet, amely 1982 óta – amikor a Törley pezsgőgyár megvásárolta a családtól a névhasználatot és felújította az eredeti pincéket – a Törley részeként működik.

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink