Érdemes jóban lenni Kínával: ezt már az ausztrál borászok is tudják

Forrás: Bloomberg
A szárazföldi Kínába irányuló szállítások értéke 604 millió dollárral 612 millió dollárra nőtt ebben az időszakban, míg a mennyiség 58 millió literrel 59 millió literre ugrott.

Ausztrália borexportja több mint egyharmadával ugrott meg, miután Kína feloldotta az országgal szemben kivetett vámokat. A Wine Australia szerint a szállítmányok értéke a szeptemberig tartó év során 34 százalék 2,4 milliárd ausztrál dollárra (1,6 milliárd USA dollárra) nőtt, ami a legmagasabb érték 2021 augusztusa óta. A növekedés a kínai és a hongkongi kínálat élénkülését követi, miután Peking március végén eltörölte az ausztrál borokra három évvel korábban bevezetett 218 százalékos büntetővámot.

„Időbe fog telni, mire nyilvánvalóvá válik, hogyan reagálnak a kínai fogyasztók arra, hogy az ausztrál bor visszakerült a piacra” – mondta Peter Bailey, a Wine Australia piackutatásért felelős menedzsere. Hozzátette:

A mostani exportnövekedés ellenére egyre fontosabb, hogy folytassuk a piaci diverzifikációt és megvédjük részesedésünket más borpiacokon.

A Wine Australia jelentése szerint a szárazföldi Kínába irányuló szállítások értéke 604 millió dollárral 612 millió dollárra nőtt ebben az időszakban, míg a mennyiség 58 millió literrel 59 millió literre ugrott. Az összes többi rendeltetési helyre irányuló export értéke stabilan 1,78 milliárd ausztrál dollár volt, mennyiségben kifejezve pedig 3%-kal 585 millió literre csökkent.

 

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink