Új szalámiüzemet épít a Pick a szegedi Szabadkai úti telepén

Forrás: Magyar Nemzet
Fotó: Éberling András
Három év alatt épül meg a Pick Szeged Zrt. nagyberuházása, amellyel a Bonafarm Csoporthoz tartozó cég a több mint 150 éves hagyományokkal rendelkező téliszalámi-gyártásának mennyiségét növeli.

A Pick Szeged Zrt. a Szabadkai úti telepén építi fel az új szalámiüzemet – írja a szeged.hu. A létesítmény a meglévő érlelőtorony közvetlen szomszédságában épül majd, ahol a régi elavult, nem használt objektumok elbontását hamarosan megkezdik. A jelenlegi szalámitermelés elérte a gyártókapacitás maximumát, így az exportlehetőségek kihasználása érdekében bővít most a Pick. Az új gyárban a legmodernebb, kifejezetten a téliszalámi készítéséhez kifejlesztett technológiát alkalmazzák majd. A szalámi jól megszokott minőségét és ízvilágát a változatlan receptúra, valamint az előállítás hagyományos lépéseinek (például füstölés, érlelés) megőrzése a jövőben is garantálja – írja a lap.

A beruházás lehetőséget ad arra is, hogy megújuló energiaforrásokat használjanak – az új üzem tetejére napelemes rendszert telepítenek –, illetve

a megnövekedett termékmennyiséget a korszerű technológiának köszönhetően egy kilogramm szalámira vetítve kisebb ökológiai lábnyommal tudják majd előállítani.

A munkálatok várhatóan három évet vesznek igénybe, és a teljes időtartam alatt mindent megtesznek annak érdekében, hogy a gyár közvetlen környezetében élőknek minimalizálják az építkezésből fakadó kényelmetlenségeket. A beruházásról a szegedi közgyűlés november 3-án közmeghallgatást tart.

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink